První jarní zápas – Slavia x Brno (13. 2. 2016)

06.04.2016 16:53

První jarní zápas – Slavia x Brno

      Po téměř nekonečné zimní pauze, která byla naštěstí vyplněna zajímavými událostmi v našem klubu, jsme se mohli vydat na první jarní zápas sezóny 2015/2016. Ten se hrál na tom nejkrásnějším stadionu, takže doma, v Edenu. Prvním slávistickým soupeřem bylo Brno.

      Z Brodu jsme se vypravili ve složení: Vojta, Markéta, Danek a František. Tradičně Vojtovým autem, tradičně s Vojtou jako řidičem. Vyjeli jsme s dostatečným předstihem, takže jsme na místě stihli i nákupy, fanzónu a především svačinu v podobě bagety. Chvilku před zápasem se k nám ještě přidala kamarádka Petra.

      Celý zápas jsme strávili jako vždy na Tribuně Sever, kde jsme po celou dobu mohutně povzbuzovali naše borce a také se podíleli na krásném celotribunovém choreu. Slávisti hráli velmi aktivně, vysoko napadali, dobře pressovali soupeře a toto všechno bylo po zásluze odměněno hned dvěma góly v prvním poločase – trefili se Muris Mešanovič a, pro tento zápas kapitán, Jiří Bílek.

      Ve druhém poločase jsme již branky neviděli (nebo alespoň ty uznané), a tak červenobílí zaslouženě zvítězili 2:0. Vítězná děkovačka byla úžasná – hlavně podpořená návštěvou, kdy si na první jarní zápas našlo do Edenu cestu přes 12 tisíc Slávistů! Doufejme, že na Baník bude fanoušků ještě více.

      Zpět domů jsme jeli jen tři – František zůstával v Praze. Těšme se na další zápasy, protože to vypadá, že se blýská na pohárové časy!

 

Markéta