Sváteční odpoledne v Chrudimi (28. 9. 2016)

11.02.2017 13:58

Sváteční odpoledne v Chrudimi

      Ve středu 28. září čekalo Slavii utkání v rámci 3. kola domácího poháru Mol Cup v Chrudimi. Zápas se hrál až od 16:00 hodin, bylo krásně, tak jsme se rozhodli před jeho začátkem ještě pro malý výlet. Výjezdu jsem se zúčastnila já, Vojta a občasný navrátilec z Brna František. Především jeho účast zaručovala nekončící zábavu :)

      Kolem 11:00 hodin jsme vyjížděli z Brodu vstříc dobrodružství – to se sestávalo nejen z fotbalu, ale i z návštěvy nedalekého skanzenu Veselý Kopec. Moc se nám tam líbilo, prohlídku roztomilých chaloupek, chlívků a kadibudek však poněkud rušil náš příšerný hlad, který je však kolem poledne dost pochopitelný. Po obhlídce všech stavení jsme si tak dali výtečný oběd v místní hospůdce.

      Pak jsme již mohli vyrazit vstříc Chrudimi – městu, kde vůbec nic není (skoro jako HB – ale ten samozřejmě milujeme). Dorazili jsme už asi hodinu a půl před zápasem, ale jak se ukázalo, bylo to jedině dobře. Naštěstí jsme ještě celkem snadno našli místo k zaparkování a mohli vyrazit na „stadion“, kde jsme vysolili neuvěřitelných 140 K za vstupné. Domácí nám, červenobílým, dokonce vystavěli i novou „tribunu“ sestávající ze zednického lešení. Přes počáteční nedůvěru se ukázalo, že vydrží docela dost. Po pár minutách dorazil náš další člen – Jarda, navrátilec z USA, který na Slavii vyrazil po neuvěřitelných 178 dnech (jak to mohl vydržet??). Pivo a klobása koupeny, utkání mohlo začít.

      Slávisti začali opatrně, na jistotu, defenziva pracovala poctivě. Chrudimští se ale snažili a nedali nám nic  zadarmo. Fandilo se velice mizerně, neorganizovaně, fanoušci byli také i trochu nervózní z toho, že v podstatě končí první poločas a stav je stále bezbranková remíza. Toto se naštěstí změnilo díky Tondovi Barákovi, který vstřelil krásný gól do šatny!

      V druhém poločase přišlo střídání – do hry přišel Pepa Hušbauer, po jehož faulu byl proti nám bohužel zahráván pokutový kop. Chrudimský exekutor se nemýlil a svůj gól dost nevybíravě slavil před kotlem hostí. To se neobešlo bez protestů, nadávek a několika kelímků piva vhozených na hřiště. O pár minut později byla odpískána penalta i na druhé straně! K jejímu proměnění se postavil Jaro Mihalík a nemýlil se! Slavia šla opět do vedení.

      Fotbal ke koukání moc nebyl, ke konci logicky odcházeli Chrudimští fyzicky, naši výhru však naštěstí v závěru pojistil střídající Mick Van Buren, který byl na hřišti asi 3 minuty a dal tak svůj první gól za A tým v soutěžním zápase. Fotbal to moc pěkný nebyl, ale vyhráli jsme a to je nejdůležitější!

Markéta